Oertijd en heel veel regen

Er hangt regen in de lucht, op het moment van vertrek gaat het zelfs bliksemen. We gaan dus gauw terug naar binnen. Ik haal de klei tevoorschijn. Wie heeft zin een dino-landschap te maken en welke dino wil je dan kleien? 

We doen een vroege broodmaaltijd binnen en vertrekken dan zo snel mogelijk naar het bos. De weersverwachting is namelijk dat het vanaf 15:00 uur weer gaat regenen. Bij ‘de troon’ vertrekken we voor een wandeling door het bos: ‘mopper-de-mopper, bah-stom-wandelen…, maar…, het wordt een wandeling met ‘STOP… we spelen een spelletje!’

In de oertijd (het thema van de week) was er geen speelgoed, de kinderen speelden bijvoorbeeld met stenen… Opdracht: zoek een mooie steen, poets die een beetje op en toon je vondst aan de groep. Nu  maken we een kring met een kleine cirkel in het midden en spelen een oog-hand-werp-spelletje. Niet iedereen is even handig en sommige kinderen hebben natuurlijk 4 in plaats van 1 lievelingssteen. En als dan iemand bijna huilend zegt niet meer mee te spelen, biedt een ander kind aan voor de verdrietige te  gooien met die extra-steen… Zo komen sociaal gevoel en eigen spelbeurtgewin samen en is iedereen weer blij.

Ik vind de kinderen erg lief voor elkaar en het valt me op dat er weinig conflicten zijn. Dat heeft toch zeker te maken met het vrije spel in de natuur! (denk ik bij mezelf)

En dan worden we overvallen door een hevige stortbui en rennen terug naar de stint. De kinderen zitten droog, de leidsters worden nat. Maar we zijn BSO Buiten, dus we blijven nog even hier en na de regen ruikt het bos anders en vind je weer rode stenen, waar je muurtekeningen mee kan maken. Kortom de oertijd gaat door en we versieren de troon met onze eigenzinnige krabbels! 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *