Kinderyoga

Kinderen kunnen tot rust komen…

De wereld waarin we nu leven stelt veel eisen aan elk individu, en dat begint eigenlijk al vanaf het moment dat je geboren wordt…

Kinderen leren al op jonge leeftijd hoe spannend en snel de IPad te gebruiken is en veel zintuiglijke en fysieke ontdekkingstochten zijn hierdoor op de achtergrond geraakt … Het mentale leren staat voorop, het is geen uitzondering meer dat een kind voor groep 3 kan lezen, en ook de vrije tijd is reeds van jongs af aan ingevuld met een heleboel uitdagende hobbyclubjes …, kinderen zijn dus bijna nooit meer van zichzelf of met zichzelf alleen.

Veel kinderen tonen … stress, onrust, overprikkelbaarheid, ongeduld … slaapproblemen . angst … hyperactiviteit …

In de kinderyogales staat voorop dat iedereen in een sfeer van positiviteit tot eigen rust komt. De opzet is afwisselend en speels, maar het doel is te ervaren hoe je in een groep ook een manier kan vinden om te ontspannen en vanuit respect voor elkaar jezelf mag zijn. De les bestaat uit concentratie-oefeningen, het onder de knie krijgen van de yogahoudingen, geleide fantasie-oefeningen, spelletjes rond de zintuigen, een meditatiemoment en het vertellen of tekenen hierover. De natuur en alles wat daarin leeft, is een belangrijk inspiratiebron.

Elke oefening is een uitnodiging en als je niet durft of wilt of . om welke reden dan ook niet meedoet, is dat prima, mits je de andere kinderen niet afleidt en stoort … Het fijne van de oefeningen is dat je er thuis of elders in je leven naar terug kunt grijpen … en het kost je maar een klein beetje tijd … zo’n time-out !! …om daarna weer lekker in je vel door te gaan.

Een kinderyogales duurt 30-45 minuten.

Ik bied dit aan voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen, de naschoolse opvang en de basisschool. De maximale groepsgrootte is afhankelijk van de leeftijd.

​De opleiding tot kinderyogadocente heb ik in januari 2017 afgerond bij de Opleiding Holistische Kinderyoga Arterre te Utrecht.